Luultavasti parhaiten maailmassa Victorinox tunnetaan taskutyökaluistaan, joiksi niitä nykyään nimitetään. Eli linkkareista. Sellaisesta kaikki alkoi ja valikoima on nykyään jopa käsittämättömän laaja. Jos haluaa Victorinox-taskutyökalun, mieleinen löytyy varmasti jokaiselle. Malliltaan ja hinnaltaan. Kalleimmista saa maksaa satoja euroja, halvimmista kympin-kaksi. Laadukkaita kaikki ja Victorinox antaakin näille työkaluille ikuisen takuun valmistus-ja materiaalivirheiden varalta. Kuten veitsillekin.

Koko laajaan valikoimaan voit tutustua  googlaamalla itse mastermark brands ja hakemalla tuotemerkeistä victorinox-taskutyökalut. Tai tästä linkistä:  taskutyökalut

Muista ottaa talteen tuotenumero tilausta varten.

Otan tälle sivulle malliksi muutaman tuotteen joiden uskon sopivan hyvin meidän suomalaisten tarpeisiin ja makuun.


PIENIÄ:

Tämä on yksi esimerkki avaimenperäkoosta. koko pituus on 58 mm ja toiminnoista löytyy kuvassa näkyvien lisäksi pinsetit ja hammastikku.  Tuotenumero 0.6223,  hinta 20e.

Samaan perusmalliin on tehty useita pikku muunnelmia, tässä yksi:

Muistitikku on tietysti irroitettava, 32 Gb.  Tuotenro 4.6125.TG32B , hinta  75e


Ja kun vielä lisätään led-valo ja kuulakärkikynä hinta hiukan kohoaa ja ollaan todennäköisesti tilaustuotteessa, eli muutama viikko odotusta. Päivän tilanne selviää maahantuojan mastermark brands sivuilta.

Tuotenro  4.6366.TG32,  hinta 95e.
Tämä kaunis esine on erikoissarjaa teemasuunnittelukilpailusta. Pituus 58 mm ja toiminnot kuten yllä.

Tuotenro  0.6223.L1705,  hinta  25e.

Victorinox on valmistanut sarjan taskutyökaluja joissa on Suomen vaakunan leijona. Tämän nimi on FINLANDIA BIRDIE, pituus myös 58 mm ja toiminnot kuten aiemmissa. Tuotenro 0.6223.T2R2,  hinta 20e.HIEMAN ISOMPIA

Finlandia-sarjaa edustaa myös tämä hiukan suurempi, WANDERER SAPPHIRE.  Vekottimen pituus on 91 mm ja perustoimintoja on 12. Tälle kokoluokalle on jo aiheellista hankkia vyökotelo. Niitä on erilaisia.  Tuotenro  1.3703.T2R2,  hinta  36e.


Tahdon tässä kohtaa mainita hiukan turvallisuudesta ja ikärajoista. Olen kokeillut useita näistä taskutyökaluista ja tuota yllä ollevaa wanderer-mallia olen ystävällisesti kerran kieltäytynyt myymästä noin 10-vuotiaalle pojalle joka äitinsä kanssa katseli laitetta. Tämä ei perustu mihinkään lakiin saati Victorinoxin tai muiden toimijoiden säädöksiin. Tämä on minun oma kantani. Nimittäin tässä 91 mm kokoluokassa eri toiminnot ja terät ovat jo suhteellisen jäykkiä avata ainakin aluksi ja veitset ovat erittäin teräviä. Nämä eivät ole leluja. Suosittelen nuoremmalle väelle noita 58-millin laitteita tai ihan tavallista puukkoa alkuun. Ei minulla ole ikärajoja mutta nämä isommat taskutyökalut sopivat ehkä silloin kun mopo tai skootterikin on nuorella hallittavissa. Ja vastuuntuntoa.


Tämän nimi on "official swiss soldiers knife".  Kahva on hyvin käteen sopivaa kaksoiskomponenttimateriaalia. Veitsi on lukkiutuva ja muita toimintoja on paljon (luettelon toiminnoista näet maahantuojan sivulta).  Kokonaispituus suljettuna 11 cm ja terän pituus 8 cm.  Tuotenro 0.8461.MWCH,   hinta koteloineen!  65e.


Tämä toimintokasa on Victorinoxin SUOMI 100 -juhlamallistoa. Nimi on "swiss champ jubileum edition". En tiedä mikä toiminto voisi puuttua. Luettelo maahantuojan sivulla. Pituus 91 mm, Tuotenro 1.6795.7R2,  hinta 88e.


FINLANDIA SCOUT on iso kääntöveitsi. Pituus on 11 cm ja toimintoja riittävästi.  Tuotenro 0.9043.3R2,  hinta koteloineen  95e.


Kaikki alkoi kauan sitten.  Nämä eivät ole myytävänä.

Yhteydenottolomakkella voit kysyä, kommentoida ja tilata. Tilauksiin tarvitsen osoitteen lisäksi kännynumeron ja sähköpostin.