VEITSET

Olen nyt myynyt veitsiä ja teroittimia ja muuta muutaman vuoden ja kokemukseni on karttunut. Keväällä tänä vuonna (2019) aloitin myös Marttiinin tuotteiden myynnin. Marttiinille tein oman sivun.

Tässä kerron Victorinox-veitsistä.

Kaikilla Victorinox- veitsillä on ikuinen takuu valmistus- ja materiaalivirheiden varalta.

Pyrin toimittamaan suurimman osan tuotteista KIRJEENÄ postilaatikkoosi. Koko koko joskus koko on esteenä ja pakettitoimitus on silloin ainoa keino. Lähistölle voin tietenkin tuoda itse. Kun kerron näillä sivuilla hinnan , SE EI SISÄLLÄ  mitään piilossa olevia muita kuluja. Minulla ei ole tarvetta sellaiseen. Sivuillani on PIENI OSA maahantuojan valikoimista. Koko valikoimaan voit tutustua googlaamalla mastermark brands ja hakemalla tuotemerkeistä Victorinox-keittiöveitset. Pääset sinne myös suoraan tästä linkistä:  www.mastermarkbrands.fi/tuotemerkit/victorinox-keittioveitset      

HUOMAA, että tämän sivustoni kautta voit tilata MINKÄ TAHANSA Victorinox-veitsen. Jos se on maahantuojallani Turussa, toimitus kestää 2-4 arkipäivää.

TILAUSOHJEET näet YHTEYDENOTTO -sivulta ja yhteydenottolomake on myös veitset- sivustolla ja muuallakin.

Joku voi pitää ostoskorittoman sivut vanhanaikaisena. Olen eri mieltä ja selitän: En tarkoituksella ole laittanut ostoskoreja. Miksi pitäisi? Kun otat yhteyttä, toimitukseni on nopea ja lasku tulee sähköpostiisi. Maksat vasta kun tilauksesi on matkalla tai perillä. Ja räätälöin tarjoukseni aina.

Se siitä sivua alaspäin rullaamalla tulee lisää ja lisää. Alussa on kokkiveitsiä ja muita keittiöveitsiä, sitten settejä ja veitsitukkeja, sitten kalliimpaa laatua ja lopuksi metsästys-ja kalastusveitsiä.

Alkukuvana on tekemäni "Starship Victorinox".
Joulun ajan tarjouksia hienoja lahjoja:


Ruusupuukahvaisia lahjalaatikon kera.  Oikealla santoku, 17 cm terällä . keskellä paistihaatukat, 15 cm terät ja vasemmalla 19 cm kokki/yleisveitsi.  Tarjoukseni: kokki/yleisveitsi + paistihaarukka = 70e, sisältää lahjalaatikon ja rahtimaksun.  Santoku + paistihaarukka = 85e, sisältää myös kuten em. Myös veitset erillään : Santoku lahjalaatikossa = 70e rahtikuluineen, Kokki/yleisveitsi  = 50 e lahjalatikoineen ja rahtikuluineen.

Kysy myös muita tarjouksia!Tämä 20 cm pitkällä terällä varustettu fibrox-kahvainen veitsi on klassinen kokkiveitsi. Terä on tyvestään noin 5 cm korkea ja kahva on Fibrox-sekoitetta joka pitää hyvin otteen vaikka käsi olisi rasvainen. Terän korkeus tällaisissa veitsissä mahdollistaa sen nopean keinuvan leikkausliikkeen vaikkapa sipulille tai porkkanoille. Haittapuolena saattaa olla se että veitsi on suhteellisen painava hennolle ranteelle. Kuitenkin maailmalla testeissä menestynyt veitsi. Amerikkalaiset julkaisevat lukemattomia veitsivertailuja youtubessa. Tämä veitsi on aiheuttanut ihastusta suorastaan halvalla hinnalla vertailussa satojen dollarien saksalaisten ja japanilaisten veitsien kanssa, ollen kuitenkin laadullisesti kärkikastia. Fibrox-kahva kestää noin 150 asteen kuumuuden. Sen voi pestä tiskikoneessa mutta en suosittele. Vain siksi että veitsi ei tarvitse sellaista paine-ja ainemyllyä. Merkit kuluvat nopeammin pois ja jollei veistä tueta koneessa hyvin, se voi kolahdella muita esineitä vasten ja herkkä terävyys voi kärsiä. Nopea pesaisu tiskiharjalla on parasta veitsen huoltoa. 

 Tuotenro 5.2063.20,    TÄSTÄ  40e

Tuotenumero on maahantuojan. Sillä voitte katsoa tuotteen tiedot myös mastermark brands- sivuilta. TUOTENUMEROA tarvitset myös tilatessasi näiltä sivuilta.

Sama veitsi on saatavissa myös kauniilla puukahvalla. Maahantuoja ilmoittaa kahvan materiaaliksi palisanterin. Palisanteri on trooppisten puiden heimo. Tutummilla kauppanimillä tuon lajin puumateriaalia kutsutaan esimerkiksi ruusupuuksi tai jakarandaksi. MUISTAKAA että puukahvaisia ei pidä laittaa tiskikoneeseen, puu kärsii sen paineesta ja pesuaineista nopeasti ja menee pilalle.

Puukahvainen (alla) on tietysti kalliimpi,

Tuotenro 5.2060.20    , TÄSTÄ 55e

Kokkiveitsi 19 cm terällä on matalampi. Tämä veitsi oli ensirakkauteni Victorinox-veitsiin. Olemme yhä naimisissa. Tämän keveys ja tasapainoisuus täytyy tuntea . Vertailutestissä kuningaskuluttaja testasi taannoin tämän koko- ja hintaluokan veitsiä Perhon ravintolakoulussa viikon ajan. Tämä voitti, Fiskars tuli kakkoseksi mutta ihan kannoilla. Pieni moite tuli ammattikokilta juuri tuosta mataluudesta ja että rystyset tuppaavat osumaan pöytään kun leikkaa. Varmasti niin, mutta minä käytän leikkuulautaa ja ongelma poistuu. Terävyyden pitävyys oli Victorinoxin valtti.  Sopii hennommallekin ranteelle ja toimii loistavasti yleisveitsenä keittiössä. Ei tarvita silloin niin monia muita!

Tuotenro 5.2003.19,  TÄSTÄ 32 e , huomaa että hinta sisältää postimaksun ja tulee sinun omaan postilaatikkoon.

Tätäkin saa puukahvaisena, tuotenro 5.2000.19, TÄSTÄ 47 e.  Kahva on kaunis, olen tätäkin kokeillut. Kumman ottaisit? Jos jollain on merkkipäivä, tai jos haluat kauniiseen kotiisi kauniin veitsen joka kestää aikaa, miksi et sijoittaisi parikymppiä lisää..lahjalaatikon kera. Ylempi on joka kodin yleisveitsi jota suosittelen esimerkiksi nuorenparin tai opiskelemaan lähtevän uuteen kotiin. Miksi?  No, kokeile. Puukahvaiset (ruusupuuta) ovat kauniita mutta muistakaa että niitä ei pidä pestä koskaan tiskikoneessa! kahva menee nopeasti pilalle.

SANTOKUT ovat japanilaistyylisiä veitsiä joille tyypillistä on korkea ja kapea terä sekä "kyömy" terän kärki.  Nämäkin ovat keveitä ja tasapainoisia. Sopivat toki suomalaiskoteihin, juurekset, vihannekset, lihat, kaikki. Toki kalan käsittelyyn hiukan hankala.

Tämä Santoku on puukahvainen ja terä on ovaalihiottu (urat).  Terän pituus 17 cm, eli sopivan pieni mutta riittävä vaikka keräkaalille. Ovaalihionta eli nuo urat helpottavat terän liikettä ja siten parantavat leikkuujälkeä. Tai jos haluat tomaatista millin levyisiä siistejä siivuja?

Tuotenro 6.8520.17,   TÄSTÄ  60e. 

Samanlainen veitsi ilman ovaalihiottua terää on edullisempi kaunis veitsi jonka leikkuukyky ja jälki ei nyt käytännössä juuri eroa ovaalihiotusta.

Tuotenumero 6.8500.17, hintani  50e.


Mutta nyt tämä samainen Santoku on saatavissa fibrox-sekoitekahvalla, sillä joka on mainio "työkahva". Ei luista vaikka käsi olisi märkä tai rasvainen. Fibrox-kahva kestää noin 150 asteen kuumuuden, ja on konepestävä.


Tuotenumero  2523.17,   minulta tasarahalla 50e.
No, hyvä leipäveitsi on tässä:


Terä on 21 cm pitkä ja kahva sitä otteen pitävää Fibrox-sekoitetta. Veitsen tuotenro on 5.2533.21,  TÄSTÄ  33e.

ERILAISIA  PIKKUVEITSIÄ  on varmaankin joka keittiön laatikoissa.  Victorinoxin valikoimaa löydätte maahantuojan sivuilta (klikkaa)   mastermark brands --> tuotehaku-->victorinox keittiöveitset

Niistä tuon tähän esille joitakin:


Tässä setissä on 3 veistä kuorintaan, tomaattien leikkaamiseen ym.

Tuotenro 6.7113.3  , Hintani 18 e. Muista että kaikki hintani sisältävät alv:n ja postimaksun!Sama setti hienossa lahjapakkauksessa, tuotenro 6.7113.3G ,  Hinta  25eJa vielä vaihtoehtona kolmen kuorijan värilajitelma, eri kolme eriväristä kahvaa samassa setissä, tuote 6.7116.32,   18 euroa:Sitten on PIHVIVEITSIÄ. Siis ruokailuvälineitä joilla sitkeämpikin pihvi leikkaantuu suupaloiksi?


Pakkauksessa on 6 kpl veitsiä, terän pituus 11 cm. Tuotenro 6.7233.6,  Hinta  38e.


Kokonainen veitsi-haarukkasetti pihviateriaa varten on tällainen:

Veitset ovat samoja kuin ylempänä olevassa 6 veitsen pakkauksessa.  Tämä on tilaustuote. Selvitän toimitusajan tarvittaessa. Tuotenro 6.7233.12, hinta  95 e.


VEITSITUKEISTA  kirjoitin hiukan jo aiemmin. Ja hankaluudesta jos se hankitaan valmiiksi veitsillä varustettuna. Esittelen tässä  yhden maahantuojalta saatavissa olevan:

Tässä on 8 veistä: pihviveitsi 11 cm,  kuorimaveitsi 8 cm sahateräinen, kuorimaveitsi 8 cm suippo,  hedelmä-ja vihannesveitsi 10 cm, tomaattiveitsi 11 cm,  kokkiveitsi 19 cm,  santoku 17 cm ja leipäveitsi 21 cm.  Kahvat veitsissä ovat Swiss Classic-tyyliä. Toimitusaika muutama viikko.

 Tuotenro  6.7173.8,  hintani  250e.


Tyhjä veitsitukki on usein paras valinta. Tässä hyvä vaihtoehto: Swiss-classic veitsitukki. Korkeus 24,2 cm, voidaan pitää pysty- tai vaakatasossa. Sisusta nylon-seosta joten veitsen voi tökätä mihin kohtaan tahansa. Saatavana mustana tai valkoisena,  Tuotenro 7.7033.03 (musta) ja 7.7033.07 (valkoinen),   TÄSTÄ 78e. Minulla ON itselläni tällainen ja se on erittäin kätevä. Ja tuo nylon-seos EI tietenkään vahingoita terää, ja palautuu aina eli veitsestä ei jää jälkeä.

Ehkä huomaat että en ole valmiiksi kalustettujen veitsitukkien fani. Yksinkertaisesti siitä syystä että koostumus harvoin on juuri sellainen jonka ostaja haluaa. Usein on parempi räätälöidä oma setti. Jäljenpänä esittelen kyllä mielelläni kalliin setin joka ei juurikaan jätä toivomisen varaa ihmiselle joka haluaa kaiken ja laadukasta.


Räätälöin teille kuitenkin tässä pikku setin juhlapöydän lihanleikkuuseen:

Paistihaarukka 15 cm terällä ja puukahvalla (palisanteri). Sille veitsi löytyy jo aiemmin esitellystä suosikkiveitsestäni:

Kokkiveitsi 19 cm puukahvalla.  (esittely aiemmin).

Tarjoan yhteishintaan  80e, sisältää postimaksun ja alvin, kuten kaikki hinnat näillä sivuilla.

Haarukan tuotenro 5.2100.15, hinta yksinään 35e.
GRAND MAITRE  on nimi Victorinoxin taottujen veitsien tuotesarjalle.  Veitsien terät on taottu muottiin ja ruoto kulkee koko kahvan sisällä. Mainos kertoo että kynnellä napauttamalla terästä kuuluu kilahdus kuin sepän pajasta. Veitset toimitetaan lahjapakkauksessa. Tuon nimen voi suomentaa "suurmestariksi".


Tämän terä  20 cm pitkä. Toimitan hintaan 110 e. Tuotenumero on 7.7403.20Maahantuojan sivulta mastermark brands  löytyy useita Grand Maitre-sarjan veitsiä.


Se veitsitukki:

Tukissa on 6 osaa: kolme pienempää veistä kuorintaan, vihannesten paloitteluun ja muihin tarkkuutta vaativiin tehtäviin, keittiösakset sekä kokkiveitsi 20 cm ja santoku 17 cm. Kaikki veitset taottua Grand Maitre-laatua.

Tämän  voin toimittaa hintaan 560 euroa.  Tilaustuote , toimitusaika muutama viikko.LIHALLE, RIISTALLE JA KALOILLE

Metsästysporukat ja kalastusseurat ! Pyytäkää tarjous jos haluatte muutaman tai suuremman määrän veitsiä.


Tämä on oma kategoriansa joka toisaalta on rajoiltaan epäselvä. Veitsi on monikäyttöinen.  Erilaisia lihaveitsiä on vaikka kuinka paljon Victorinoxinkin valikoimissa. Esittelen muutamia. Koko valikoimaa voit tarkastella maahantuojan sivuilta guuglaamalla mastermark brands ja  hakemalla tuotemerkeistä victorinox-keittiöveitset. Pääset katsomaan myös tämän linkin kautta: keittiöveitset

MUISTUTAN että tarjoan nyt kaikille täältä ostetuille veitsille 2 vuoden ilmaisen teroitustyön. Maksat vain postimaksut. Kuinka usein? Sinä päätät.


Suolistusveitsi on erikoisveitsi. Harvoinpa veitsen terävyyttä täytyy ehkäistä. "Luotipääveitsellä" avataan eläimen vatsa. Kärki on tylpätty jotta se ei riko sisäelimiä. Terä 15 cm.

Tuotenro  5.6903.15,  TÄSTÄ 35 e.

Erikoisveitset ovat joskus tilaustavaraa jota ei ole maahantuojallakaan jatkuvasti varastossa. Asia selviää kun teet tilauksen.


Nylkemiseen on kehitetty myös oma veitsensä. Victorinoxin valikoimissa Suomen markkinoille on kahden kokoista. Toisessa terä on 15 cm pitkä ja tässä jonka otin ensin kuvaan, terä on 12 cm. Se on ehkä näppärämpi käsitellä. Erityistä nylkyveistä tarvitaan ehkä Lampaan kokoisiin ja sitä suurempiin eläimiin. Tämä on tilaustuote, toimitusaika noin 4 viikkoa.

Tuotenro 5.7903.12,   TÄSTÄ 30e.


15 cm teräinen nylkyveitsi on maahantuojan varastotuote jonka saa nopeammin. Ehkä arvostat hiukan tämän pituista terää suurimpien riistaeläinten nylkemisessä:

Tämän nylkyveitsen tuotenumero on 5.7703.15 ja minun kauttani hinta on 35e.Bouneriksi nimitetään paloitteluun tarkoitettuja veitsiä. Nimi viittaa luuhun, näillä siis erotellaan lihat luista ja paloitellaan paistit. Tällä on 15 cm mittainen terä ja on yksi veitsistä joista minulla on paljon omaa kokemusta. Kymmenet hirvet porukassa, lehmän, peuran, poron ja karitsan olen tällä veitsellä paloitellut. Mainio työkalu.

Tuotenro 5.6503.15,   TÄSTÄ 22 e.

6 kpl 120e sis kaiken. 10 kpl 180e, sis kaiken. Kysy tarjous !Nyt kun olen myös Marttiinin jälleenmyyjä,  Ilmoitan että on Victorinox-bouneriin ja alla oleviin kolmeen filettiin on saatavissa Marttiinin nylontuppi , se sopii hyvin !  Tuppi 15 e veitsen oston yhteydessä. Erikseen hankittuna 20e.

Victorinox toimitaa siis näitä veitsiä muovisuojuksen kera, mutta tuppea ei ole.


FILEERAUSVEITSIÄ

Tätä veistä voidaan kutsua pikkufiletiksi. Terä on kärjestään erittäin joustava ja 15 cm mittainen. Monikäyttöveitsen malliesimerkki. Olen käyttänyt tätäkin paljon. Ahventen ja pienehköjen kuhien fileeraamiseen mitä mainioin. Taipuisa terä vapauttaa sinut "voimistelusta" leikkuulaudan ääressä. Veitsi tekee sen puolestasi. Mutta: Tämä on myös mitä sopivin vaikkapa sisäfileen siistimiseen, pienempien riistaeläinten kuten jäniksen ja lintujen paloitteluun, broilerista puhumattakaan.

Tuotenro 5.6663.15,   TÄSTÄ 22e.


Toinen 15 cm -teräinen filetti on jäykkäteräisempi . Hyvä filetti joka soveltuu myös perkaamiseen. Tuotenumero 5.6413.15,  Hintani  22 e myös tälle, kaikki hintani sisältävät postimaksun.18 cm terällä varustettu erittäin joustava filetti on malliesimerkki Victorinoxin laatuteräsinnovaatioista. Tätäkin olen paljon käyttänyt. Mielestäni mainio valinta yleisfiletiksi joka toimii pikkuahvenista lohiin.


Tämän 18 cm filetin tuotenumero on 5.3813.18   ja hintani sille 30e.Sitten kun on tullut ostettua kokonainen kirjolohi, on aika tälle työkalulle. Terä on joustava, mutta ei liikaa. 20 cm terä riittää ehkä sille elämäsi lohellekin. Jos ei, ole iloinen! Tämä löytyy myös keittiöni laatikosta ja voin suositella. Ei ole paras vaihtoehto pienehköjen ahvenien ja kuhien fileointiin, kärki ei jousta kovin paljoa ja kylkiruotojen/nahan poisto hiukan hankalampaa kuin pienemmillä joustavilla fileteillä. Mutta mainio yleisfiletti ! On voittanut sekä Erä-lehden että kuningaskuluttajan testejä.

Tuotenro 5.3763.20,    TÄSTÄ 28e!

Miksi isompi filetti, tämä 20 cm on pari euroa halvempi kuin ylempi 18 cm? koska ylempi maksoi minullekin enemmän. Superjoustavan teräksen valmistus on kalliimpaa. Molemmat loistavia filettejä. Käyttötarkoitus eli mihinkä kaloihin pääasiassa, ratkaisee. Siinä voin neuvoa.


NYT LISÄTARVIKESIVULLA VEITSIKOTELO JONKA ITSE SUUNNITTELIN! sivu löytyy palveluvalikosta tai ylhäältä otsikon "lisää" alta.Seuraavaksi hiukan metsästys- ja retkipuukkoja. Linkki maahantuojan sivulle (klikkaa) : www.mastermarkbrands.fi/tuotemerkit/victorinox-taskutyokalut/tuotteet/metsastys-retkipuukot/

Otan näytille  kääntyväteräisen metsästysveitsen joka varsinkin pienemmän riistan käsittelyssä voi toimia suolistuksessa, nylkemisessä ja paloittelussakin. Veitsen nimi on HUNTER PRO. Terä 9,6 cm pitkä, veitsen kokonaispituus avattuna 22,5 cm ja paino 162g. Mukana tulee oliivinvihreä vyökotelo jonka voi kiinnittää vyöhön, panosvyöhön tai repun hihnaan.

Tuotenro 0.9410.3,   TÄSTÄ 80e.

Veitsen saa myös puisella tai oranssilla kahvalla, puinen alla:


Kahva pähkinäpuuta.

Tuotenro  0.9410.63,    TÄSTÄ 120e.   ehkä lahjaksi?Alumminikahvainen saman Hunter Pron versio avain lenkillä ja vöklipsillä ...100 e. Kysy saatavuus.


METSÄSTYS JA RETKIPUUKOT

Monille meistä riittä metsästysretkillämme tai vaellusreissulla puukoksi se muovipäinen 3 euron puukko. Niin minullakin useimmiten. Niissä on kätevää se että kun ostaa kerran parissa vuodessa 5-6 kpl, voi ripotella ne valmiiksi autoon, reppuun, veneeseen ja työkalupakkiin. Näin on aina puukko ja ei paljon haittaa jos se häviää tai särkyy.

Victorinox tarjoaa muutaman vaihtoehdon jos puukko on myös sijoitus laatuun rajua käyttöä varten. Tai lahjaksi.Tämä kaunotar on SOS-METSÄSTYSVEITSI

Kahva on oliivipuuta. Terän pituus 12 cm. Veitsen on suunnitellut testaillut 8 vuoden rupeamalla sveitsiläinen selviytymisekspertti Christof Hagen. Terä Victorinoxin Inox-terästä.  Tuppi on värjäämätöntä lehmännahkaa ja se tummuu ajan myötä auringon valossa. Kun oikein testaillaan, saadaan aikaan sellainenkin painopistejakauma että veitsi liikkuu hyvin kantajansa liikkeiden mukana eikä heilu vyöllä sinne tänne. Toimii nylkemisestä nuotiopuiden tekoon. Saatavissa vain Victorinoxilta.

Tuotenro 4.2253,    TÄSTÄ 125e.


MUELA - veitset on valmistettu Espanjassa. Terä on 16 cm ja valmistettu Victorinoxin Inox-teräksestä.

Tuotenro  4.2244,   TÄSTÄ 50e.

Sama veitsi SCOUT-versiona:


Tuotenro 4.2243,   TÄSTÄ 45e.MUISTA  että esittelin tässä vain murto-osan Victorinox-veitsistä joita voi kauttani tilata. Esittelin kuitenkin yleisimmät ja valistuneen arvioni mukaan ne mitä eniten tarvitaan.

Voit kysyä ja tilata tällä lomakkeella, samanlainen on myös alasivulla "yhteydenotto". Jos en vastaa vuorokaudessa on jossain yhteysvika joten kirjoita silloin suoraan sähköpostiini tai soita 0400159891. facebookissa minut tapaa naamalla jukka sihvo  ja toiminimelläni kaukolan laatu.